САМОВРЯДУВАННЯ. Президент Віктор Янукович вважає, що місцеве самоврядування у Бразилії досягло такого рівня, що може слугувати прикладом, зокрема, для України. Про це він заявив у своєму виступі на відкритті міжнародних муніципальних слухань «Розвиток належного врядування на місцевому та регіональному рівнях», повідомляє УКРІНФОРМ

«Я переконаний, що рівень розвитку місцевого самоврядування, який на сьогодні існує в Бразилії, дасть реальний практичний приклад і поштовх до розвитку місцевого самоврядування в нашій державі, тому що в Бразилії місцеве самоврядування суттєво розвинуте і, я сказав би так, є задоволення регіонів», – зазначив Глава держави.

У цьому контексті він повідомив, що під час державного візиту до Бразилії домовився про проведення навесні наступного року в Сан-Паулу економічного бізнес-форуму, участь у якому візьмуть керівники місцевого самоврядування регіонів України і Бразилії. «Ми пропорційно сформуємо такі делегації на рівні двох країн і почнемо розвивати міждержавні зв'язки з Південною Америкою», – зазначив Президент України.