У Черкасах не припиняються масові крадіжки кришок оглядових колодязів на водопровідних та каналізаційних мережах міста. Вже у січні нинішнього року відкритих оглядових колодязів КП «Черкасиводоканал» побільшало на 54, а сума збитків сягнула близько 75 тисяч гривень. Та комунальники наголошують: під загрозою безпека жителів міста, адже у відкриті люки, які не встигає закривати підприємство, нерідко потрапляють і пішоходи, і автомобілі.

Свою чорну справу зловмисники робили навіть у святкові дні, та й мороз і лід для них — не перешкода, бідкається головний інженер комунального підприємства Григорій Руденко. Небезпечними пастками тепер усіяні вулиці та тротуари. Тільки за тиждень у січні викрадено 32 кришки на суму понад 50 тисяч гривень. Водоканалівці впевнені: у місті діє злочинне угруповання, адже без транспорту й допомоги один злодій не впорався би з такою кількістю кришок: вага лише однієї сягає 20 кілограмів.

Масовий розгул крадіїв почався ще  на початку минулорічного грудня. Лише тоді за 20 днів викрадено понад 80 кришок. Всього за минулий рік підприємство через мисливців за металом зазнало збитків на понад півмільйона гривень. Підприємство за кожну вкрадену кришку подає заяви до міліції. Результат роботи правоохоронців уже є: викрито групу підозрюваних. Затримані на легковику крадії пояснили, що поцупили кришки у районі Хімселища й чекали, поки відкриється пункт прийому металобрухту. Тривають слідчі дії.