ПЕРСПЕКТИВА. Кабінет Міністрів повністю розрахувався за фінансовими зобов’язаннями з будівництва шахти № 10 «Нововолинська» на Волині

В область надійшов останній у цьому році транш капітальних видатків розміром у 10,3 мільйона гривень на фінансування робіт зі спорудження нової шахти. Як повідомили у прес-службі облдержадміністрації, ще понад дев’ять мільйонів спрямовано на виплату заробітної плати та інші поточні видатки будівельникам. Завдяки цьому сімсот будівельників, які нині працюють на важливому об’єкті, новорічні свята зустрічатимуть з піднесеним настроєм.

Усього в 2011-му в цей важливий об’єкт з бюджету інвестовано майже 150 мільйонів гривень. Тож цьогоріч держава повністю розрахувалася за фінансовими зобов’язаннями з будівництва шахти — єдиної, яка нині будується в Україні.

Уведення в дію першої лави багаторічного довгобуду заплановане на 2012-й. А вихід на планові потужності, що через три роки мають становити 900 тисяч тонн, дасть змогу значно скоротити перевезення вугілля з Луганської та Донецької областей для виробітку електроенергії. До того ж, нове видобувне підприємство півстоліття виконуватиме ще й важливі соціальні функції — забезпечить Нововолинськ сотнями робочих місць, а бюджет — податками.