АКТУАЛЬНО. Кабінет Міністрів затвердив переліки об’єктів будівництва, реконструкції та ремонту автомобільних доріг у 2013 році. Роботи проведуть приблизно на 600 об’єктах дорожньої інфраструктури. Загалом буде збудовано, реконструйовано та відремонтовано 1400 кілометрів доріг. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул.

«Проведені роботи дадуть можливість розширити й обновити дорожню інфраструктуру. Це підвищить транспортний, у тому числі логістичний потенціал нашої держави», — зазначив він.

Вартість будівництва, реконструкції, капітального та поточного ремонтів автомобільних доріг державного та місцевого значення, а також будівництва мостів, згідно з ухваленим рішенням уряду, становить понад 7 мільярдів гривень.

За словами Олександра Вілкула, уряд також розробляє програму модернізації дорожньої галузі. «В основі програми — впровадження сучасних технологій дорожнього будівництва та посилення контролю за якістю робіт», — сказав урядовець.

Як зазначає прес-служба віце-прем’єра, нині для забезпечення безпеки руху навіть у складних погодних умовах здійснюють поточний ремонт. Після встановлення нормального температурного режиму дорожні роботи будуть активізовані. Нині працює понад 30 асфальтобетонних заводів і майже 500 бригад. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»