ПРОГНОЗ. Упродовж цього тижня погоду в Україні визначатиме область підвищеного тиску. На більшій території очікується спека без опадів. Про це на традиційному брифінгу повідомив заступник директора Українського гідрометеорологічного центру Анатолій Прокопенко.

«Дощів справді мало і для дозрівання врожаю, і для сівби озимих культур», — уточнив фахівець. Лише у західних областях спостерігатимуться короткочасні дощі з грозами, шквалистим посиленням вітру до 15—20 м/с. Там буде трохи прохолодніше, ніж на решті території. Поліпшення ситуації очікується після 26 серпня, але тільки в західних регіонах України. У південних і східних регіонах до кінця серпня опадів не очікується, повідомляє РБК-Україна. 

До 25 серпня у Криму, південних, східних, Дніпропетровській, Кіровоградській, більшості районів Полтавської, подекуди у Черкаській областях та на Закарпатті спостерігатиметься високий рівень пожежної небезпеки. Ситуація на річках України залишається стабільною, хоч є невелике зниження рівнів води — від 1 до 10 см.