Херсонщина входить до числа областей з найбільшою захворюваністю населення на онкологію. Про це під час виїзного засідання Комітету з питань бюджету Верховної Ради України повідомила головний лікар комунального закладу Херсонської обласної ради «Херсонський обласний онкологічний диспансер» Ірина Сокур.  Тож є крайня потреба створення в області регіонального центру променевої терапії на базі обласного онкодиспансеру.

Головна  мета цього проекту — покращення надання спеціалізованої онкологічної медичної допомоги населенню південних областей. «Онкологічні лікарні Херсонщини, Миколаївщини, Одещини та Запоріжжя оснащені кобальтовими апаратами для променевої терапії, які морально та фізично застарілі, не відповідають сучасним вимогам і потребують модернізації та переоснащення», — наголосила ІринаСокур.

Також вона додала, що зі зростанням кількості онкохворих є значне навантаження на апарати. Цього року променеву терапію застосовували для лікування понад  1000 хворих. Апарати потребують щорічної заміни кобальту, що передбачає значні фінансові витрати. Херсонський онкодиспансер має новий сучасний радіологічний корпус, для будівництва якого було витрачено понад 35 мільйонів гривень з держбюджету. І він готовий до встановлення нового обладнання. Це дасть змогу надавати якісне лікування жителям південних областей. Проект передбачає закупівлю обладнання на суму 134 мільйони гривень з державного бюджету і 14 мільйонів з обласного. На засіданні бюджетного комітету цю пропозицію підтримали.