Олександр ДАНИЛЕЦЬ,
«Урядовий кур’єр»

Перша на Полтавщині й одна з перших в Україні поліцейська станція почала функціонувати у Ланнівській ОТГ Карлівського району. Її збудували й оснастили усім необхідним спільно місцева та обласна влада, нацполіція та підприємці. Від моменту виникнення ідеї до відкриття станції минуло трохи більше місяця.

– Завдяки об’єднанню зусиль нам вдалося створити комфортні умови для роботи правоохоронців. На території сіл об’єднаної громади встановили камери відеоспостереження, а приміщення оснастили якісною технікою та спеціальним зв’язком. Облаштували й дитячу кімнату, закупили іграшки, –розповів перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Андрій Пісоцький.

Віднині правоохоронці оперативніше реагуватимуть на виклики жителів Ланнівської ОТГ, а їх на території, яку обслуговує поліцейська станція проживає близько 4 500, і спостерігати за тим, що відбувається на вулицях селища.

За словами начальника Карлівської поліції Костянтина Лебедя, працівники новозбудованої поліцейської станції в першу чергу займатимуться профілактикою правопорушень. – Хочу, – сказав він, – щоб голови інших громад подивилися на роботу Ланнівської станції й забажали зробити такі установи у своїх ОТГ.