У зв’язку зі зволіканням виконання численних доручень Прем’єр-міністра у вівторок скликали позачергове засідання Кабінету Міністрів. Зокрема йшлося про передачу зброї і військової техніки зі складів Міноборони для потреб армії, Національної гвардії та збройних формувань, які беруть участь в Антитерористичній операції. Причому робити це слід невідкладно — протягом 48 годин із моменту заявки керівництва АТО.

Ремонт і модернізацію всієї військової техніки 3—4 категорій, яка належить Міноборони і перебуває на виробничих потужностях Державного концерну «Укроборонпром», зобов’язано проводити негайно без додаткових погоджень і дозволів. Без будь-яких зволікань Міноборони і Нацгвардії потрібно викуповувати всю військову техніку, виготовлену ДК «Укроборонпром», яка зберігається на його складах, і негайно постачати її в зону бойових дій.

За повідомленням департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ, для посилення сил АТО військовою технікою придбано зокрема нові бойові вертольоти.