Компанія Audi офіційно розсекретила суперкар R8 другого покоління. Публічний дебют новинки відбудеться на наступному тижні на Женевському автосалоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прихильники Volkswagen побачили Passat CC (фото)

Зовнішність Audi R8 зберегла пізнавані риси, проте отримала нову решітку радіатора, інші бампери, а також трохи інший профіль. Варто також відзначити світлодіодну оптику (за доплату покупцеві будуть доступні лазерні фари), опціональний вуглепластиковий спойлер і великий дифузор. Відомо, що суперкар став ширшим і нижчим за попередника, однак габаритна довжина і колісна база залишилися без змін.

Audi R8 буде оснащуватися вдосконаленим 5,2-літровим двигуном V10 FSI і буде доступна у двох версіях: базовій, двигун в якій буде розвивати 540 к. с. і 540 Н∙м, і версії Plus, віддача якої складе 610 к. с. і 560 Н∙м. Стандартна Audi R8 буде здатна набрати першу «сотню» за 3,5 секунди і розвинути 320 км/год, Час розгону з місця до 100 км/год Audi R8 Plus складе 3,2 секунди, максимальна швидкість - 330 км/год.

Обидві версії оснащуються 7-ступінчастою трансмісією S tronic, яка має три автоматичних режими перемикання передач і один – «ручний». Трансмісія передає крутний момент на всі колеса за допомогою електрогідравлічної багатодискової муфти. У стандартному режимі до 100% крутного моменту передається на задню вісь, але при необхідності такий же відсоток тяги може подаватися і на передні колеса.

Завдяки широкому застосуванню алюмінію і вуглепластика маса стандартної Audi R8 становить 1555 кг, Audi R8 Plus - 1454 кг.

Продажі Audi R8 другого покоління в Європі стартують влітку 2015 року. Вартість автомобіля в країнах Старого Світу складе 165 000 євро за базову версію і 187 400 євро за Audi R8 Plus.

Gazeta.ua