ІНІЦІAТИВA

Цьогоріч у Закарпатті висадили алеї квітучих дерев на згадку про японську трагедію. До участі у добрій справі запросили Надзвичайного і Повноважного Посла Японії в Україні Тадаші Ідзаву. Разом із головою Закарпатської облдержадміністрації Олександром Ледидою, міським головою Віктором Погорєловим, а в Мукачевому - з лідером громади цього міста Золтаном Ленд'єлом посол Японії та керівник Міністерства надзвичайних ситуацій Віктор Балога заклали сакурові алеї. Добру ініціативу активно підтримали жителі цих міст, студенти, депутати міських та обласної рад. На вулиці Я. Коменського у Мукачевому того дня з'явилося дві сотні молоденьких деревець, на Слов'янській і Київській набережних Ужгорода - півтори сотні. Всі вони придбані за кошти благодійників.

Японському послу передали малюнки та цукерки від ужгородських дітлахів їхнім ровесникам у східній країні. Голова облдержадміністрації Олександр Ледида запросив на безоплатне оздоровлення в Закарпатті 30 японських дітей, які потерпіли від стихійного лиха.

"Ми дуже вдячні за підтримку та розуміння, - наголосив японський посол Тадаші Ідзава. - Сподіваюсь, що цвітіння цих тендітних дерев символізуватиме початок співпраці з цим чудовим краєм".