ВАЛЮТНІ ОПЕРАЦІЇ.Національний банк України зобов'язав банки продавати не лише частину валютної виручки клієнтів, а й власних надходжень в валюті. Про це регулятор зазначив у роз’ясненні вимог постанови від 14 травня 2013 року № 163 «Про зміну строків розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів і запровадження обов'язкового продажу надходжень в іноземній валюті», повідомляє РБК-Україна.

Нацбанк роз'яснив, що обов'язковому продажу підлягає:

♦ валютна виручка, отримана уповноваженим банком внаслідок здійснення зовнішньоекономічної діяльності;

♦ комісійна винагорода в інвалюті, отримана банком за надані фінансові послуги за договорами з міжнародними платіжними системами;

♦ надходження понад 150 тисяч гривень на користь фізосіб у вигляді коштів за операціями іноземного інвестування в Україну на поточні та інвестиційні рахунки; коштів, переказаних нерезидентами як кредит, позика, фінансова допомога; коштів, що надходять для розміщення на депозитних (вкладних) рахунках фізосіб.

Також НБУ зазначив, що нові вимоги не поширюються на відсотки за залишками коштів на кореспондентських рахунках, що відкриті уповноваженими банками в іноземних банках-кореспондентах.