Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження і має намір провести перевірку на телеканалі «Інтер». Про це на своїй сторінці Facebook повідомила голова комітету Верховної Ради України з питань свободи слова й інформації Вікторія Сюмар.

«Одноголосно. Після звернення секретаря РНБО та представників громадських організацій. Далі будемо посилювати відповідальність і законодавчо. Якщо ЗМІ робитимуть героями культури україноненависників і символів країни окупанта, розміщуючи їх в прайм року чи взагалі в ефір», – зазначила вона.

На телеканалі «Інтер» у новорічну ніч транслювався запис новорічної програми, в якій виступив, зокрема, депутат Держдуми Росії співак Йосип Кобзон, оголошений в Україні персоною нон-ґрата. В цій же програмі лунали пісні у виконанні інших російських «зірок», які публічно висловлювалися на підтримку сепаратистів на сході України.

У жовтні 2014 року Кобзон незаконно перетнув кордон України і на виступі в Донецьку представив так званий «гімн» для сепаратистів.

Новорічний концерт на «Інтері» викликав резонанс. Зокрема віце-прем'єр-міністр - міністр культури України В’ячеслав Кириленко заявив, що пропонуватиме уряду ухвалити рішення про припинення сигналу телеканалам, які популяризують «путінських арт-пропагандистів».

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив, що домагатиметься поширення на ЗМІ поняття «персона нон-ґрата» та ініціюватиме відповідний законопроект.

Секретар РНБО Олександр Турчинов висунув вимогу Нацраді з питань телебачення і радіомовлення негайно розглянути питання щодо позбавлення ліцензії телеканалу «Інтер», який, за його словами, «став складовою інформаційної війни, що ведеться проти власної країни».

Позбавити «Інтер» ліцензії вимагає Комісія з питань поширення і демонстрації фільмів при Держкіно.

Водночас телеканал «Інтер» заяви щодо свого новорічного ефіру вважає провокацією та політичним тиском. 

Радіо Свобода