На Харківщині затримано групу небезпечних злочинців, які готували терористичні акції на території регіону. Це стало результатом завершення спільної спецоперації, яку проводили в області під час антитерористичних заходів Служба безпеки України, прокуратура й міліція.

Як поінформували в прес-центрі Управління СБУ в Харківській області, п’ятьох диверсантів банди «Торнадо», терориста Мозгового було затримано на гарячому. Вони планували підірвати військкомат і газову магістраль. З весни минулого року це угруповання брало участь у бойових діях, підтримуючи терористичну організацію так званої ЛНР, пройшло навчання в російських спецслужбах і має досвід підготовки диверсій. В СБУ також зазначили, що діяльність цієї групи координували співробітники ГРУ Росії і ФСБ, які розробили план диверсій, забезпечили бойовиків зброєю й вибухівкою.

Уже встановлено всіх спільників, які надавали допомогу членам цього угруповання у їхніх злочинних намірах: зберігали зброю, вибухівку, фотографували об’єкти, на яких планували здійснювати теракти, складали мапи місцевості, збирали інформацію про співробітників СБУ та МВС України. Під час обшуків у приміщеннях диверсантів та їхніх поплічників співробітники СБУ вилучили зброю і вибухівку. Розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), частиною 1 статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Тривають активні слідчі та оперативні дії.