За участю Міністерства оборони, Генерального штабу, керівництва Кабінету Міністрів, центральних органів виконавчої влади, Ради національної безпеки і оборони, голів обласних державних адміністрацій протягом трьох діб тривали воєнно-економічні навчання, присвячені вдосконаленню управління обороною в особливий період. 

Підсумки навчань підбив Президент України, заслухавши доповіді міністра оборони та Секретаря РНБО. Глава держави зазначив, що вони виявили проблеми у координації та взаємодії, які обов’язково необхідно розв’язати. Він поставив низку першочергових завдань. Передусім доручив посилити охорону стратегічних об’єктів, об’єктів критичної інфраструктури та життєзабезпечення, а також звернув увагу керівництва областей на необхідність тіснішої координації дій з правоохоронними органами та Службою безпеки України.

— Принциповим завданням усіх керівників областей є проведення організаційних заходів спільно з Міністерством оборони та громадськими організаціями для покращення координації дій із захисту населення, — цитує слова Президента його прес-служба, наголошуючи на тому, що «питання обороноздатності країни мають бути спільною справою всіх». 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»