У Києві координатор проектів ОБСЄ в Україні Вайдотас Верба передав голові Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергієві Бочковському захисне обладнання для проведення рятувальниками операцій з гуманітарного розмінування. Це спеціальні бронежилети та шоломи для захисту персоналу, який займається виявленням та знешкодженням вибухонебезпечних предметів.

Українській стороні передано 50 бронежилетів четвертого класу, 60 захисних шоломів третього А класу та 5 персональних портативних комп`ютерів із програмним забезпеченням. Спецобладнання допоможе підрозділам, які працюють на сході України, ефективніше та безпечніше здійснювати розмінування звільнених від терористів територій, повідомляє УНІАН.

З липня піротехнічні служби ДСНС розмінували понад 1,6 тисячі га території, обстежили 966 об’єктів інфраструктури, знешкодили понад 31,7 тисячі вибухонебезпечних предметів, зокрема 754 особливо небезпечних, спеціально встановлених і замаскованих під різні предмети побуту. Обладнання надійде до зони АТО відразу після облікування у відомстві.