В ході проведення оперативно-розшукових заходів по встановленню осіб, причетних до вчинення низки вибухів на території міста Одеса, співробітники міліції вийшли на слід 55-річного жителя Придністровської Молдавської республіки. За місцями ймовірного перебування підозрюваного оперативники влаштували засідки.

Про це повідомили у прес-службі обласного управління МВС, передає УКРІНФОРМ.

«Безпосередньо поспілкуватися з ним оперативникам не вдалося у зв’язку з тим, що близько п’ятої години ранку 24 грудня п.р. його бездиханне тіло з різного роду травмами було знайдене на узбіччі автодороги «Одеса–Кучургани». Згідно висновку експерта, зазначені травми є характерними для дорожньо-транспортної пригоди», – зазначили правоохоронці.

В рамках відкритого кримінального провадження за фактом ДТП першочерговими слідчими заходами було проведено обшук за місцем мешкання потерпілого в с. Нерубайське Біляївського району Одеської області, де він тимчасового орендував житло.

В ході огляду житлового будинку виявлено та вилучено цілий арсенал вибухівки та боєприпасів: 120 бронебійно-трасуючих патронів калібру 7,62 мм, 27 пістолетних патронів калібру 9 мм, три саморобних вибухових пристрої з вогневим способом приведення в дію, кожен з яких складався з трьох тротилових шашок, запалювальні трубки з вогнепровідним шнуром до кожного вибухового пристрою, 1 тротилову шашку «Тип 400», 4 гранати РГД та 4 гранати Ф-1 з запалами до них, електродетонатор, елементи для приладу безшумної стрільби.

«За попередніми даними встановлено ймовірне співпадіння вилученого в будинку саморобного елементу датчика цілі до виконавчого механізму із знайденими фрагментами, вилученими під час огляду місця події на перегоні Одеса-Застава 1», – зазначили у прес-службі.

Перевіряється причетність загиблого до скоєння інших терористичних актів на території Одеси.