Доволі прибуткову аферу планували провернути підприємливі спритники-бізнесмени, сподіваючись заробити на експорті огірків у Росію. Однак їм це не вдалося. Як повідомила прес-служба Головного управління Державної фіскальної служби в Сумській області, на митному посту «Велика Писарівка» оперативники затримали автомобіль, який віз 20 тонн городини.

Коли для митного оформлення представники експортера надали документи про закупівлю сільськогосподарської продукції в агропідприємства, з’ясувалося, що огірки майже дармові. Бо за кілограм вони заплатили буцімто менше гривні, що приблизно у вісім разів дешевше за ринкову ціну.

Вигідна покупка? У жодному разі: штучно занизивши ціну, можна було б уникнути митного оподаткування. Правоохоронці порушили справу за ознаками статті 483 Митного кодексу України, яка передбачає покарання за подібні цінові маніпуляції.

На першому етапі огіркова епопея закінчилася вилученням вантажу вартістю 156 тисяч гривень, а потім на порушників  чекає такий же штраф і конфіскація овочів разом з машиною.