«Відновлення соціальних послуг та налагодження миру в Донецькій і Луганській областях» — саме так називається проект, який було підписано у Києві між українським і японським урядами. Церемонія підписання проходила за участі віце-прем’єр-міністра — міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимира Гройсмана, Координатора Системи ООН в Україні, Постійного представника ПРООН в Україні Ніла Вокера та Надзвичайного і Повноважного Посла Японії в Україні Шігекі Сумі.

Проект спрямовано на реконструкцію всіх соціальних об’єктів у цих областях. Передбачається й допомога органам місцевої влади в управлінні й забезпеченні миру на своїх територіях. Загалом японський уряд виділить 5,8 мільйона доларів на відновлення територій Донбасу, які перебувають під контролем української влади.

«Ми будемо радитись з громадами територій і визначатися у пріоритетності відновлення саме об’єктів соціального значення», — цитує прес-служба віце-прем’єр-міністра слова Володимира Гройсмана.