Генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Пан Гі Мун вважає, що конфлікт в Україні реанімував привиди холодної війни. Про це він заявив на брифінгу в Генеральній Асамблеї ООН: «Конфлікт в Україні обернувся загибеллю більш як чотирьох тисяч осіб, погіршенням ситуації з безпекою і стабільністю в Європі».

Говорячи про гарантування миру і безпеки, Пан Гі Мун закликав добиватися миру в Україні, Сирії, Судані, Демократичній Республіці Конго та в інших регіонах світу, а також не допустити погіршення відносин між палестинцями та ізраїльтянами. Підкреслив він і необхідність боротися з тероризмом, екстремізмом і організованою злочинністю, повідомляє Укрінформ.

Пан Гі Мун нагадав про запланований на квітень цього року всесвітній Конгрес з питань злочинності, який може зміцнити системи кримінальної юстиції. «На нас покладено величезну відповідальність, але нам також надано рік можливостей. Ваша підтримка і рекомендації вкрай необхідні. Зробімо разом 2015 рік періодом глобальних дій», — закликав Генеральний секретар ООН.