РОЗРОБКИ. Харківський завод  імені Малишева розгортає випуск нових виробів. Зокрема налагоджується виробництво двигунів серії 3ТД для бронетехніки. Як поінформував головний конструктор Казенного підприємства «Харківське конструкторське бюро з двигунобудування» Сергій Альохін, спеціально для заводу ім. Малишева двигуни розробляє ХКБД, і їх виготовлено вже 60 одиниць.

«Цей виріб, розроблений буквально рік тому, використовують у БТР-4 для іноземного замовника. Ще один проект — просування і модернізація БМП і БТР радянського виробництва з використанням двигунів серії 3ТД. Аналогічні вироби успішно зарекомендували себе під час модернізації БМП-2, БТР-50, на яких підписано перспективні замовлення», — зазначив Сергій Альохін. Та однією з найперспективніших розробок ХКБД  вважається двигун 6ТД 2Е.

Його, за словами головного конструктора, встановлюють на танку «Оплот».  Розроблено і модифікацію двигуна в п’ятициліндровому виконанні, який використовують для модернізації танка Т-72. Загалом проект комерційний і має попит на міжнародному ринку.

Інтенсивно розвиватиметься  на підприємстві й виробництво допоміжних силових установок для танків.