Генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Занньєр відвідав Дніпропетровськ, де з керівництвом облдержадміністрації обговорив економіку краю та ситуацію з вимушено переміщеними особами. Представники 

ОБСЄ відвідали центр переселенців «Допомога Дніпра» і ознайомилися з його роботою. У центрі Ламберто Занньєр передав радникові голови Дніпропетровської облдержадміністрації Борисові Трейгерману грошовий чек на 20 тисяч євро. Цю допомогу для дітей-переселенців, які з родинами через бойові дії на Донбасі були змушені покинути домівки і переїхали на Дніпропетровщину, зібрали співробітники ОБСЄ. На ці кошти дітям закуплять речі першої необхідності.

«Я побачив тут значну підтримку, яку надає місцева влада вимушеним переселенцям. Я відвідав центр переселенців і передав невелику допомогу, яку зібрали працівники нашого офісу у Відні для цих людей. Найважливіше, що ми всі повинні об’єднати наші зусилля. Україна й надалі матиме підтримку від ОБСЄ», — запевнив Ламберто Занньєр.

Очільник ОБСЄ Ламберто Занньєр (ліворуч) передав Дніпропетровщині чек на 20 тисяч євро. Фото з сайту adm.dp.ua

Він також наголосив, що основне завдання на сьогодні — робота над тим, щоб усі вимушені переселенці повернулися додому. А Борис Трейгерман зазначив, що був вражений увагою співробітників головного офісу ОБСЄ, які зібрали  пожертви для дітей переселенців з Донецької та Луганської областей.

Під час перебування у Дніпропетровську генерального секретаря ОБСЄ надійшли відомості про результати перемовин «нормандської четвірки» у Мінську. Ламберто Занньєр також заявив про підтримку цієї зустрічі й необхідність дотримання мінських домовленостей навіть у попередньому їх варіанті.

«Ми аналізуємо підсумки цих зустрічей, і це впливатиме на нашу подальшу діяльність в Україні. Насамперед слід виконувати мінські домовленості в їх вересневому варіанті. Це дасть ОБСЄ змогу ефективніше працювати на місцях. Загалом ОБСЄ схвалює результати цих зустрічей і вважає їх важливими та вкрай потрібними, а також сподівається, що вони сприятимуть стабілізації ситуації в Україні», — підкреслив очільник ОБСЄ.