Роман КИРЕЙ, 
«Урядовий кур’єр»

Ще чотири підприємства Черкащини, на яких працюють люди з інвалідністю, отримали схвальне рішення про надання пільг з оподаткування. Його, як повідомила прес-служба облдержадміністрації, прийняли на черговому засіданні регіональної комісії. Фінансову державну підтримку надано підприємствам об’єднання громадян «Берег», «Мета Сервіс-2», «Черкаситара» та «ІнтролігаТОР».

Зауважимо, на підприємстві «Мета Сервіс-2», яке реалізує котельне та синтетичне рідке паливо, надає послуги з бухгалтерського обліку й аудиту, середньомісячна зарплатня упродовж трьох останніх років зросла до 9 тисяч гривень. На «Черкаситара», де виробляють гофрований папір та картон, працює 76 осіб з інвалідністю, які в середньому одержують по 10 тис. грн. заробітної плати.

— Наша мета, — підкреслив перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Коваль, — добитися, аби керівники підприємств спрямовували одержану від держави допомогу на покращення умов праці людей з інвалідністю, розвиток виробництв. Ми вже бачимо результат на прикладі тих, які вже неодноразово одержували таку підтримку. Важливо, що керівники підприємств поступово збільшують кількість робочих місць для людей з інвалідністю, підвищують заробітну плату працівникам. Пільги ж — це додатковий стимул для розвитку й удосконалення підприємств.