Депутати Сумської міської ради ухвалили рішення про надання з міського бюджету 50 тисяч гривень допомоги для родини загиблого на Євромайдані сумчанина Олексія Братушки. В нього залишилися дружина, двоє дітей і старенькі батьки.

39-річного сумчанина, який поліг смертю героя 20 лютого від снайперської кулі, поховано на центральному кладовищі Сум на Алеї почесних громадян. До сороковин його могилу впорядкували, а 30 березня, в неділю, на площі Незалежності обласного центру відбувся поминальний мітинг.

Учасники зібрання вшанували пам’ять героїв Майдану, серед яких і Олексій Братушка. По закінченні жалобних урочистостей у приміщенні обласної філармонії відбувся концерт-реквієм, програму якого підготували місцеві артисти.

Того самого дня під час служб у сумських храмах і молитовних будинках пом’я?нули загиблих. У бібліотечних закладах міста підготовлено тематичні виставки, присвячені лютневим подіям на київському Майдані. 

А тим часом у Лебедині з’явилася алея Героїв Небесної Сотні. Її облаштування ініціювали громадські активісти міста, учнівська молодь, городяни. Так вони вирішили вшанувати пам’ять українців, які віддали свої життя під час буремних подій у лютому на столичному  Євромайдані.

Як розповів Лебединський міський голова Анатолій Троян, кілька днів тому місто прикрасили 250 саджанців берези, липи і горіха. Їх висадили старшокласники районного центру, і насамперед учні 7-ї загальноосвітньої школи.

До роботи долучилися місцеві підприємці й благодійники. Так, саджанці закупив і передав Володимир Медвідь, а Валерій Чалий потурбувався про техніку. Тож толокою працювали дружно і натхненно.

 Місце для алеї обрали затишне. Через роки тут неодмінно шумітиме міський гай, що нагадуватиме і про Героїв Небесної Сотні, і про тих, хто вшанував їхню пам’ять мовою дерев.