У середині жовтня цього року в Україні почали втілювати державну програму пільгового кредитування населення для придбання твердопаливних котлів «Ощадбанк зігріває!» За цей час вона ствердила ефективність насамперед у Сумській області, яка стала одним із лідерів за кількістю оформлених кредитів.

Як повідомив під час недавньої всеукраїнської селекторної наради керівник Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Сергій Савчук,  жителі Сумщини вже придбали 109 котлів, це другий показник після Львівської області, де оформили 175 кредитних угод. Активно триває робота на Черкащині й Тернопільщині. Усього в межах цієї програми Ощадбанк уклав кредитів на загальну суму понад 18 мільйонів гривень.

Запропоновані умови вигідні насамперед тим, хто вирішив відмовитися від природного газу і перейти на дешевші альтернативні види палива. Зокрема держава відшкодовує 20% суми кредиту, але не більш як 5 тисяч гривень, максимальна сума кредиту становить 30 тисяч гривень, мінімальний початковий внесок — 10% вартості товару, максимальний термін користування кредитом — 3 роки.