На базі Української академії банківської справи НБУ, що у Сумах, відкрився виставковий центр «Філантроп». Його призначення — організовувати  виставки картин місцевих та іногородніх художників, під час яких роботи зможуть придбати всі охочі, а частину виручених коштів спрямовуватимуть на благодійні цілі.

Як наголосив куратор проекту Сергій Тихенко, в першу чергу йдеться про допомогу бійцям, які відстоюють незалежність України в зоні АТО. Досвід попередньої роботи вишу свідчить, що картини майстрів пензля швидко знаходять своїх шанувальників, а військові отримують матеріальну допомогу.

Перша запропонована виставка має назву «Сумщина на полотнах». На  картинах — стародавні садиби Сум та області, церкви, пейзажі тощо. Серед авторів як відомі майстри, так і молоді — Іван Гапоченко, Микола Жулінський, Олександр Садовський, Микола Яровий,  Дарія Прохорчук та інші.

Протягом кількох днів реалізовано до десятка полотен, майже п’ята частина виручених коштів спрямована на підтримку української армії.