На Вінниччині стартував виставковий марафон, присвячений історії української марки. У 2018 році їй виповниться 100 років, однак тутешні філателісти не стали чекати, поки ювілей завітає в гості, а впродовж чотирьох років самі ходитимуть до краян з ознайомчо-просвітницькою виставкою. Вони переконані, що зустріч із маркою буде цікава усім і, звісно, насамперед дітям.

Розпочався марафон майже за 20 кілометрів від обласного центру в селищі Вороновиця. Для цього є підстави: сюди часто приїжджають діти на екскурсію в музей історії авіації та космонавтики України, який ще називають музеєм Можайського — відомого винахідника.

Тож для пересувної виставки підготували 10 експозицій, різноманітних за тематикою. Це хронологія української марки, фауна та флора України, зокрема Поділля, спорт, космонавтика, народні свята і традиції, техніка тощо. Усі марки цікаві, і кожен відвідувач знайде щось близьке собі за інтересами чи захопленнями.

Організували виставку Вінницька дирекція Укрпошти, обласна організація асоціації філателістів, міське товариство колекціонерів, обласний краєзнавчий музей.