Цього року споживання газу в Полтавській області скоротиться на 30%. Голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко уже дав доручення керівникам профільних управлінь розробити план заходів, спрямованих на зменшення споживання блакитного палива на підприємствах області, у бюджетній сфері та населенням. До такого вимушеного заходу полтавців спонукає відповідна урядова постанова.

— Ми маємо бути готовими до зменшення ліміту споживання газу на третину і готувати до цього населення, підприємства, теплогенеруючі компанії. Кабмін дає нам можливість завчасно провести таку роботу, щоб наступного року ми підійшли до опалювального сезону вже зі зменшенням споживання газу на встановлену величину, — зазначив він.

Поки що показник економії газу на Полтащині становить 10%. Найбільшими споживачами блакитного палива в області залишаються промислові підприємства. Тому Валерій Головко дав завдання їхнім керівникам розробити персональні плани економії газу, зважаючи на те, чи використовують паливо для виробництва готової продукції. План заходів, зокрема й енергозаощадливих, має бути готовий до кінця лютого.