МІСТОБУДУВАННЯ. Міська влада Полтави вирішила збільшити межі міста. Притому не через відсутність місць для нового будівництва на тій території, що є. А, насамперед, через проблеми з місцевістю.

— Велика частина міста вважається непридатною для будівництва через підтоплення та можливість зсувів, особливо це поширено в Ленінському районі, — говорить головний архітектор Полтави Вадим Вадімов. — Тому доводиться шукати нові місця для розвитку будівництва.

Нові мікрорайони побудують у приміських селищах: Терешки, Тахтаулове, Рибці та на території колишніх військових артскладів. Члени архітектурно-містобудівної ради Полтави розглядають і проект детального планування території кварталу, обмеженого вулицями Фрунзе — Панаса Мирного — Кагамлика — Чайковського. Ця ділянка входить до програми реконструкції мікрорайонів із замортизованим житловим фондом. Детальний план реконструкції розробляє ВАТ «Полтаватрансбуд».

— Інвестор має збудувати сучасне житло в цьому ж районі, куди переселять мешканців будинків, які доведеться знести, — пояснює Вадим Вадімов.

Нові квартали планують звести в районі вулиці Сінної та в інших місцях обласного центру. Ще у планах полтавських будівничих — спорудити новий вокзал для швидкісних електропотягів та кілька автостанцій на околицях міста. А на території Полтавської обласної лікарні вони мають намір звести церкву.