ВІДНОСИНИ

Президент Віктор Янукович провів зустріч із членом Політбюро ЦК КПК, віце-прем'єр-міністром Державної Ради Китайської Народної Республіки Чжаном Децзяном.

Глава держави висловив вдячність віце-прем'єр-міністру за його участь у заходах до 25-х роковин Чорнобильської катастрофи. Він також подякував Китаю за виділення Україні коштів до Фонду з реалізації чорнобильських проектів, повідомляє прес-служба Президента.

"Хотів би з приємністю відзначити активний розвиток усього комплексу двосторонніх відносин між Україною та Китаєм. Політичний двосторонній діалог ведеться на всіх рівнях. Ваше відвідання України свідчить про збереження його високої динаміки", - наголосив Віктор Янукович.

Глава держави вважає державний візит Голови Китайської Народної Республіки в Україну ключовою подією двосторонніх відносин цього року. "Ми чекаємо пана Ху Цзіньтао і сподіваємося на змістовне наповнення цього візиту", -підкреслив він.

Зі свого боку, Чжан Децзян передав вітання Президентові України від Голови Китайської Народної Республіки Ху Цзіньтао. Він також відзначив важливість проведення українською владою заходів у зв'язку із роковинами Чорнобильської аварії. "Учора в Україні успішно пройшов Київський саміт з питань безпечного та інноваційного використання ядерної енергії. Він прикував увагу міжнародної спільноти, особливо у зв'язку з подіями на "Фукусімі - 1", - підкреслив китайський гість.

Віце-прем'єр-міністр також наголосив, що йому дуже приємно бути в Україні, яка нині демонструє розвиток. "В Україні встановлюється політична стабільність і забезпечується стабільний економічний розвиток. Це, звичайно, пов'язано з тими зусиллями, які ви докладаєте до цього на посту Президента України", - сказав Чжан Децзян, звертаючись до глави Української держави.

***

Прем`єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з Чжаном Децзяном висловив сподівання, що у ході візиту глави Китайської Народної Республіки Ху Цзіньтао в Україну, який очікується влітку, буде підписаний договір про стратегічне партнерство двох країн, повідомляє УНІАН. "Ми хочемо, щоб цей візит пройшов на дуже хорошому рівні і щоб був підписаний надзвичайно важливий договір між Україною і КНР - про встановлення і розвиток відносин стратегічного партнерства", - сказав він.