Указом Президента України Петра Порошенка створено Національну інвестиційну раду. Це зроблено для активізації роботи щодо розвитку інвестиційного потенціалу нашої країни, збільшення обсягу іноземних капіталовкладень, поліпшення інвестиційного клімату в країні, забезпечення захисту прав інвесторів. 

Згідно з указом глави держави, Національну інвестиційну раду створено як консультативно-дорадчий орган при Президентові, Раду вітчизняних та іноземних інвесторів ліквідовано. Заступникові глави Адміністрації Президента Дмитрові Шимківу доручено розробити проект Положення про Національну інвестиційну раду, а також провести консультації з представниками національних та іноземних суб’єктів інвестиційної діяльності, бізнес-асоціацій, аудиторських, юридичних компаній, міжнародних фінансових організацій і за результатами консультацій внести пропозиції щодо персонального складу ради,  повідомляє прес-служба глави держави.

Коментуючи створення Національної інвестиційної ради, заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків зазначив, що нині ситуація із залученням інвестицій в українську економіку (як внутрішніх, так і зовнішніх) критична.

— Інвестори, — заявив він, — не мають упевненості в захищеності та прибутковості своїх інвестицій, оскільки за попередні роки вони втратили довіру до влади, а зараз до цього ще додається складна ситуація на сході та економічна ситуація у країні загалом. Існує нагальна потреба у створенні платформи для взаємодії влади та інвесторів, яка поверне довіру та впевненість, що в Україні можна чесно заробляти. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»