На самому краї Кінбурнської коси, півострова, що розділяє Дніпро-Бузький лиман та Чорне море, встановлено Державний прапор України. І хоч із турецького берега стяга не побачать, його значення символічне. Річ у тому, що Кінбурн — фактично кордон в українській акваторії Чорного моря, що й було відповідно позначено. Ініціатива встановлення прапора належить миколаївським портовикам та екологам. У межах Всеукраїнської акції «Зробимо Україну чистою» представники Національного природного парку «Білобережжя Святослава» провели прибирання прибережної й пляжної зони Кінбурнського півострова. 

Підтримала проведення акції адміністрація Миколаївського морського торгового порту та її керівник Василь Іванюк. Представники порту разом із працівниками природного парку прибрали територію і встановили на Кінбурнській косі козацький прапор і Державний прапор України. 

Українські символи встановлено на Кінбурнській косі. Фото надане автором

«Боляче бачити, як під час політичних протистоянь у деяких регіонах зневажають наш державний символ, — зазначив представник дирекції парку «Білобережжя Святослава» Василь Чаус. — Ми підтверджуємо бажання українців пишатися прапором та своєю країною. Маємо докласти зусиль, щоб наша рідна земля стала нарешті чистою, щасливою і мирною». 

Подібні акції з очищення території Кінбурнського півострова планують зробити регулярними, особливо під час підготовки та в період літнього відпочинку. Адже цього року на півострові очікують на велику кількість туристів.