ПОЗИЦІЯ

Микола Азаров доручив організувати по всій країні кілька суботників, в одному з яких він особисто візьме участь 

Під час спілкування з користувачами соціальної мережі Фейсбук глава уряду закликав активістів та волонтерів активно приступити до прибирання своїх населених пунктів після зими. «Я хотів би, перш за все, звернутися до активістів, волонтерів із закликом, який я озвучував на засіданні уряду: взяти активну участь у наведенні порядку, очищенні наших вулиць, скверів, парків від нагромадженого за зиму сміття», — зазначив Микола Азаров.

При цьому він підкреслив, що керівники всіх рангів повинні організувати роботу і з вдячністю поставитися до тих добровольців, які захочуть в ній брати участь. «Я вже дав доручення Секретаріату Кабінету Міністрів організувати кілька суботників у Києві і не тільки, в одному з них я візьму участь особисто. А міністри, віце-прем’єри поїдуть у регіони і подивляться, і візьмуть участь у цій справі на місцях», — запевнив Прем’єр, додавши, що завдання місцевих органів влади та всіх керівників забезпечити добровольців транспортом і необхідним інвентарем.

«Гадаю, що якщо ми всі разом займемося цією справою, то до свята Великодня зуміємо добре підготуватися», — підкреслив Микола Азаров. При цьому він порадив лідерам опозиції замість безцільних ходінь по вулицях теж взяти участь у суботниках. Відповідаючи на запитання щодо можливої заборони роботи секонд-хендів, Прем’єр заявив, що в уряді таких планів немає. Він порадив користуватися офіційними джерелами інформації, такими як Урядовий веб-портал, сайти міністерств і відомств, де публікуються проекти рішень Кабінету Міністрів для громадського обговорення.

«Я порекомендував би стежити за офіційним сайтом уряду. Там публікуються всі проекти документів, проекти урядових рішень. Перш ніж їх приймати, вони заздалегідь вивішуються для громадського обговорення. І тільки тоді, коли проект документа з’являється на сайті, можна говорити про якийсь намір. Але проект ще не обов’язково може бути прийнятий», — пояснив Микола Азаров.

Водночас він додав, що останнім часом з’являється багато недостовірних викидів інформації. «Чутки, що наповнюють ЗМІ, за великим рахунком, дестабілізують ситуацію, породжують невпевненість. А це неправильно», — підкреслив Прем’єр. Наприклад, він спростував інформацію, що нібито уряд готується підвищити плату за навчання в дитячих музичних школах: «Взагалі-то це компетенція місцевих органів влади, і уряд не має до цього ніякого стосунку. Але я б не рекомендував цього робити».

Також Прем’єр спростував інформацію про підвищення акцизів на пальне: «Хочу сказати, що в планах уряду немає таких намірів, як озвучується в ЗМІ, щодо підвищення акцизів на пальне і багато іншого».

Крім того, Микола Азаров розповів про співпрацю в рамках Співдружності Незалежних Держав. Так, за його словами, Україна широко бере участь у різних проектах у рамках цієї організації і планує надалі продовжувати цю лінію. Зокрема, глава уряду нагадав, що Україна розраховує отримати статус спостерігача при Митному союзі, створити постійне представництво нашої держави при комісії Митного союзу і активно брати участь в обговоренні всіх рішень, що готуються керівництвом цієї комісії.

Прем’єр також повідомив, що для вивчення договірно-правової бази Митного союзу уряд створив спеціальну групу, що також вивчає, до яких конкретних угод і на яких умовах Україна могла б приєднатися. «Ці ж питання будуть обговорюватися в кінці травня на зустрічі президентів країн Митного союзу і нашого Президента», — цитує слова Миколи Азарова департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»