До 12 осіб, за попередніми даними, зросла кількість жертв ракетного обстрілу пасажирського автобуса під Волновахою, у Донецькій області. Двоє важко поранених померли у лікарні. Серед жертв атаки – 14-річна дівчина. Ще 17 осіб були госпіталізовані з ушкодженнями, більшість – у лікарню Волновахи.

Це найкривавіша атака на цивільних громадян України з моменту підписання мінських документів про перемиря. Влада України покладає всю відповідальність на сепаратистів, які цілили у блокпости сил АТО. Бойовики заперечують причетність до обстрілу.

«Ці смерті на совісті об’єднаної ДНР-івської і ЛНР-івської банди та тих, хто за нею стоїть. У звязку з терористичною атакою ми змушені ще більше посилити обмеження на пересування через лінію, за якою знаходяться підконтрольні бойовикам території Донбасу», - сказав Петро Порошенко.

На думку Президента, розстріл людей у Парижі та під Волновахою – це події одного й того ж ряду. Він висловив сподівання, що у четвер Європарламент закличе ЄС визнати так звані Донецьку та Луганську народні республіки терористичними організаціями. 

Copyright © 2015 euronews