Захоплені російською стороною під час окупації Криму ракетний катер «Прилуки» і танкер «Фастів» Військово-Морських Сил Збройних Сил України, які пізніше були розблоковані згідно з досягнутими в ході переговорного процесу домовленостями, перебазовано із Севастополя до Одеси. 

Про це повідомляє управління преси та інформації Міністерства Оборони України, передає УКРІНФОРМ

«Кораблі в Одесі, над суднами піднято прапор Військово-Морських Сил України. Діями каравану на переході морем керував капітан 2 рангу Дмитро Глухов, який знаходився на «Фастові». Перегінну команду на «Прилуках» очолював капітан 3 рангу Денис Гриценко», – йдеться у повідомленні.

За інформацією прес-служби, перед початком руху були здійснені усі заходи щодо забезпечення безаварійної експлуатації матеріальної частини і недопущення навігаційних пригод. Загалом кораблі знаходяться у задовільному технічному стані.

У Криму представники військових відомств України і Російської Федерації у складі комісії продовжують роботу з уточнення графіку перебазування українських кораблів і суден. Зокрема, на 14 квітня заплановано прихід із Севастополя до порту Одеси судна розмагнічування «Балта».