Публічне обговорення претендентів на керівні посади виконавчої влади в районах ініціював голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Олег Гончарук. Лише після цього він надіслав список прізвищ майбутніх голів для погодження у Київ. Не було жодних квот і кулуарних домовленостей — усе відкрито і прозоро.

— Ми зобов’язані дослухатись до думки жителів кожного району. Прагнув отримати вичерпну інформацію від громадськості щодо оцінки кандидатів, наявності у кожного з них якостей, необхідних для керівництва райдержадміністрацією, — зазначив Олег Гончарук. — З етичних міркувань до моменту затвердження голів райдержадміністрацій їхніх імен  не називатиму. Переконаний, що кожний район отримає достойного керівника.

Передбачають, що найтісніший зв’язок із громадськістю триватиме і після офіційних призначень голів РДА. Вони щомісяця зустрічатимуться з жителями району, звітуватимуть про роботу. При кожній райдержадміністрації діятимуть громадські ради.

У Калуші, приміром, бажання служити громаді в системі виконавчої влади висловили дев’ятеро претендентів. Під час громадських слухань вони представили свої програми діяльності на посадах керівників району.

Активну участь в обговореннях програм претендентів узяли депутати районних рад, сільські, селищні, міські голови, керівники місцевих осередків партій, керівники підприємств, організацій та установ району, представники громадськості. Ті, хто пройшов громадські слухання, обіцяли відповідати за результати своєї діяльності перед громадами районів, а також не вдаватися до політичних інтриг. Ініціативою прикарпатців уже зацікавились в інших областях України.