ПРИВАТИЗАЦІЯ. Прокуратура категорично проти передачі майна профспілок у приватну власність. Про це в інтерв'ю журналістам у середу заявив заступник Генерального прокурора Михайло Гаврилюк перед початком робочого засідання Комітету з питань соціальної політики та праці Верховної Ради, передає УКРІНФОРМ

На засіданні обговорювалося питання щодо незаконного відчуження майна, що перебуває у користуванні Федерації профспілок України. Михайло Гаврилюк повідомив, що за двадцять років незалежності така величезна організація як ФПУ втратила більше 200 санаторно-курортних комплексів вартістю понад 6 млрд грн, де лікувалися та відпочивали наші звичайні громадяни. 

«Органами прокуратури пред’явлено вже 172 позови, де ми у судовому порядку намагаємося припинити розтягування державного майна комерційними структурами. На сьогодні маємо 72 судових рішення на підтвердження нашої правоти, що скасовують вищевказані незаконні угоди. За матеріалами перевірок порушено 36 кримінальних справ», ─ наголосив посадовець.

Як приклад він навів такий факт: рішенням господарського суду Херсонської області від 12 вересня та 21 вересня 2011 року задоволено 7 позовів прокуратури Херсонської області та визнано за державою право власності на майно санаторіїв «Гопри», «Скадовськ», туристичну базу «ім. Остапа Вишні», «Чорномор», тур готелі «Нова Каховка», «Лілея» та бюро подорожей та екскурсій у смт. Асканія Нова. 

Також у відомстві нагадують, що Окружний адміністративний суд Києва 7 жовтня 2011 року визнав безпідставними позовні вимоги Федерації профспілок щодо оскарження дій та припису Генеральної прокуратури.