Актуальні питання про оренду землі, форми та розміри оплати за оренду,  її встановлення та зміни, порядок укладення , зміни та припинення договорів оренди — такою була тема чергової «прямої лінії» «УК», яка відбулася вчора за участю заступника голови державного агентства земельних ресурсів України Євгена Берднікова.

Олексій ЧЕРНЯК, Київ:

— У мене є акт на землю від 27 квітня 2006 року,  ділянці присвоєно кадастровий номер.  У зв’язку з останніми  змінами мені щось треба ще робити чи ні? Земля ця перебуває в оренді.

— Незважаючи на те, що з першого січня змінилося законодавство про державну реєстрацію речових прав, нічого додатково вам робити не потрібно. Ви маєте правовстановлюючі документи, які засвідчують ваше право власності на земельну ділянку. Термін дії цього документа не обмежений. Обмінювати його на будь-який інший документ не потрібно. З урахуванням того, що ваш документ містить кадастровий номер, не потрібно отримувати додаткових довідок, здійснювати якихось додаткових дій, щоб здавати земельний наділ в оренду.

Повністю всю «пряму лінію» буде опубліковано в одному  з наступних номерів «УК»