Люті морози  начебто відступили, а пункт обігріву, встановлений у Харкові при виході з метро біля Центрального ринку продовжує працювати. Здебільшого його відвідувачі — безхатченки,  літні люди, паркувальники та продавці ринку.

За час  роботи пункту обігріву важких випадків обмороження навіть за 20-градусного морозу  не зафіксовано.

Як розповів заступник начальника аварійно-рятувального загону ГТУ ДСНС в Харківській області Андрій Таранець, це перший і поки що єдиний у місті пункт обігріву, який  працює цілодобово. А встановили його в місці найбільшого скупчення людей, поряд — велика  транспортна розв’язка.

У наметі одночасно можуть розміститися близько 30 осіб. Для обігріву використовують «буржуйки», гріються гарячим чаєм з цукром та бутербродами, якими забезпечує адміністрація Ленінського району Харкова.

— Я так заклякла, адже погода холодна і дуже сира, — каже  продавчиня ринку Наталія Діденко. — У намет зайшла, щоб зігрітися, а тут такі привітні хлопці. Вони не лише чаєм та  ковбаскою пригостили, а й поцікавилися моїм самопочуттям. Я навіть не чекала такого прийому. Хай би завжди так було!

Чергові фахівці ДСНС працюють позмінно. Допомагають їм нести службу й курсанти Національного університету цивільного захисту. В їхні обов’язки  входить заготівля дров і приготування їжі для відвідувачів.  Одноразового посуду, продуктів харчування припасено достатньо. За потреби такі самі намети, запевняють рятувальники,  встановлять і біля інших станцій метро.