Наталя ЛІЩИНСЬКА
для «Урядового кур’єра»

УСЕ ЗА ПЛАНОМ. Як відомо, нинішній навчальний рік розпочнеться у школах за новими програмами відповідно до вимог Державного стандарту базової та повної загальної середньої освіти. У зв’язку з цим Міністерство освіти і науки спільно з Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти провели перший етап Всеукраїнського конкурсу рукописів підручників для учнів 5–9 класів шкіл, аби відібрати ті, які повністю відповідають вимогам нових навчальних програм. За його підсумками колегія міністерства затвердила перелік підручників з наданням відповідного грифу.

Слід зауважити, що головні новації у навчальних програмах нового року найбільше відчують п’ятикласники, оскільки для них обов’язковим стане вивчення двох іноземних мов, інформатики, правил використання здоров’язбережувальних технологій, крім того, особлива увага приділятиметься природничій та екологічній освіті.

Як повідомив «УК» директор Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Олександр Удод, міністерство здійснює суворий контроль за дотриманням термінів щодо випуску підручників для учнів п’ятого класу та їхню доставку до загальноосвітніх закладів. Так, за державним замовленням для них передбачено видати 103 назви підручників, а це 6 499 782 примірники. Нині видрукувано понад три мільйони. Це свідчить про те, що новий навчальний рік усі п’ятикласники розпочнуть із новими підручниками.