ПІДСУМКИ - 2011: ЩО ЗРОБЛЕНО В РЕГІОНАХ. Коштом держбюджету на Рівненщині у 2012-му зведуть сучасний льодовий палац на 400 місць. Та й загалом, за словами голови облдержадміністрації Василя Берташа, наступний рік стане роком спорту та фізкультури, бо в здоровому тілі — здоровий дух. Є про що звітувати перед громадою краю голові та його команді й за підсумками 2011-го. Вперше за роки незалежності область отримала на розвиток із держбюджету 250 мільйонів гривень. Всі вони матеріалізовані в конкретні проекти. Збудовано 5 нових шкіл, 9 лікарських амбулаторій, відчинили двері 37 оновлених дитсадків та перша черга Рокитнівської центральної районної лікарні. До 450-річчя «Пересопницького Євангелія» вдалося звести сучасний культурно-археологічний комплекс, а ще — інфраструктуру шести сусідніх сіл. В 2011-му, який був роком сільських доріг, прокладено понад 300 кілометрів білощебеневих доріг (це 700 артерій життя в сільських населених пунктах), але крапку в цій добрій справі ставити не будуть. Уперше за 40 років(!) отримали централізоване водопостачання жителі села Пугач Сарненського району. Прокладено понад 100 кілометрів газових мереж, а блакитне паливо отримали майже 3 тисячі нових абонентів.

— Я дякую Президенту та уряду, адже без їхньої допомоги поки що дотаційна Рівненщина не здійснила б стільки потрібних людям справ, — зазначив голова облдержадміністрації Василь Берташ. — Втім, і ми, як мовиться, в боргу не залишились: надходження податків та зборів в області зросло в півтора раза. Якщо так будемо працювати щороку, то за 5 років область стане бездотаційною. Це та мета, до якої прямуємо.

А ще Рівненщина потужно заявила про себе іміджевими проектами — «Пересопниця», «Бурштиновий шлях», «Бурштинова корона України». Попереду — рік 2012-й. До слова, контрольні цифри для формування бюджету області вже є. І голова облдержадміністрації не приховує, що задоволений ними, адже вдасться збудувати не менше, ніж цього року. А якщо держава будується, вона живе.