ТЕНДЕНЦІЇ. Росія може відмовитися від участі України у модернізації літака Ан-124 «Руслан», передає Бі-бі-сі з посиланням на  інтерв'ю газеті «КоммерсантЪ» віце-прем'єр-міністра РФ Дмитра Рогозіна.

«Модернізувати будемо. Там проблема в тому, що українська сторона дуже туго йде на угоду щодо передачі нам згоди на модернізацію окремих агрегатів цього літака. Але ми чекати більше не будемо і скористаємося світовим досвідом», – сказав він.

«Якщо вони не ухвалять рішення зараз, то потім ми просто змушені будемо локалізувати у себе все виробництво. І відмовимося від їх послуг повністю. З ким вони працюватимуть? З китайцями? Китайцям продавати? Китай теж у цьому плані далеко просунувся. Навіщо їм Україна?», – додав пан Рогозін.

Він також сказав, що за своїми технічними характеристиками ще один спільний проект – літак Ан-70 – є прямим конкурентом Іл-476.

«Чи потрібно нам виробляти на власному підприємстві, припустимо, 50 Іл-476 і 50 Ан-70? – продовжив російський віце-прем'єр.  – Тому рішення треба ухвалювати. Це відбудеться, думаю, найближчим часом».

Росія і Україна домовилися про створення спільного підприємства з виробництва літака Ан-124 «Руслан» 17 липня.