Україна вимагатиме через міжнародні суди відшкодування Росією коштів за втрачене в Криму військове майно. Як передає УНІАН, про це під час брифінгу повідомив заступник міністра оборони Леонід Поляков.

Він зазначив, що з понеділка особовий склад батальйону морської піхоти, який дислокувався у Феодосії, перебуває у Києві на базі президентського полку, з ними проводять заходи реабілітації. Чисельність — 130 чоловік, командир та його заступник перебувають у полоні, а решта визначається на території Криму, чи їм звільнятися, чи ні. Також вийшла парашутно-десантна рота чисельністю 80 осіб з Перевального. Тривають переговори на міждержавному рівні щодо порядку виходу решти, додав він.

«Стосовно того, чи з технікою та озброєнням, єдине, що можу сказати: тривають переговори, і якщо ми зможемо вивести частину (бо зрозуміло, що вже пошкоджене, наприклад, не буде виведено, щось було втрачено), то добре, а якщо ні, то ми виставимо рахунки через процедури в міжнародних судах як на інше майно, так і військове, державне. Ми вимагатимемо відшкодування», — сказав заступник міністра оборони.