До всіляких і різноманітних видів гуманітарної допомоги жителям  Слов’янська не звикати, але такий подарунок сюди привезли вперше — у тутешній школі мистецтв відбулася презентація концертного роялю «Еstonia», придбаного громадянами  прибалтійської держави.

Вишуканий музичний інструмент, кошти на який пересічні прибалти збирати протягом кількох місяців, донбасівцям передав Надзвичайний і Повноважний посол Естонії в Україні Сулєв Канніке. Він же, а також директор Естонської Національної опери Айвар Мяе, заступник директора Слов’янської школи мистецтв Олена Сизонова та секретар міської ради Олег Зонтов у кілька рук зробили на роялі перший акорд. А потім відбувся давно очікуваний концерт, у якому взяли участь учні та викладачі Слов’янської школи мистецтв, запропонувавши численним глядачам виконання класичних творів, сучасних композицій та народної музики.  

Під час зустрічі голови Донецької облдержадміністрації Олександра Кіхтенка з керівником дипломатичної місії прибалтійської країни обговорювалися й інші питання конкретного і взаємовигідного  співробітництва між Донеччиною та Естонією. Зокрема донеччани  вийшли з ініціативою про налагодження тісних зв’язків між Донбаською державною машинобудівною академією  та Таллінським технічним університетом, також вивчалася можливість організації  відпочинку дітей з Донбасу у Прибалтиці, а малих естонців у мальовничому Святогір’ї.