НОВАЦІЇ

Першими, де розпочнеться робота над формуванням Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов, стануть міста Харків та Вишгород. Пілотні проекти стартують вже в квітні. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктор Тихонов.

Він зазначив, що міста спеціально не вибирали: "До міністерства звернулися з відповідною пропозицією міські голови Харкова та Вишгорода. Вони заявили про готовність розпочати роботу над реєстром, і ми вітаємо таке рішення". На думку урядовця, це забезпечить прозорість і громадський контроль за розподілом житла. Він також повідомив, що адміністратором реєстру планується визначити Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву, повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра.

Крім того, Віктор Тихонов повідомив, що Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив Київській міській державній адміністрації здійснити всебічну перевірку скандальних об'єктів, що будуються у столиці, на предмет відповідності їх спорудження містобудівному законодавству, державним будівельним, санітарним та екологічним нормам, утворивши комісію з представників міністерств та центральних органів виконавчої влади, а також за участю представників Генеральної прокуратури та незалежних експертів. Віце-прем'єр зазначив, що це питання глава уряду взяв під особистий контроль.