У Вінниці дітей-інвалідів з вадами рухового апарату з різних областей нашої країни допоможе ставити на ноги  швейцарський апарат нового покоління. Як розповів директор Вінницького центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Промінь» Василь Балдинюк, стандартами медичної допомоги хворим на ДЦП передбачено застосування роботизованих засобів зворотного сенсорного зв’язку. Тобто розумних машин, які сприяють відновленню втрачених з різних причин функцій ходьби. Такі машини підлаштовуються під кожну дитину, запам’ятовуючи її параметри, вони здатні коригувати навантаження відповідно до досягнутих результатів.

«Таких апаратів нового покоління, як швейцарський Rehatechnology G-EO system, що коштує майже 10 мільйонів гривень, у нашій країні лише кілька. Днями  шанс на одужання отримали й наші  пацієнти», — зауважив Василь Балдинюк.

Центр «Промінь» уже кілька років активно використовує роботизовані реабілітаційні системи «Нірвана» та «Локомат», завдяки яким багато дітей із ДЦП за кілька курсів піднімаються з інвалідних візків на ходунці. Нині тут лікуються діти із семи областей, черга на використання старих систем розписана наперед.

Тож швейцарський апарат нового покоління прискорить і розширить можливості реабілітації маленьких пацієнтів. Зауважимо, що його придбано державним коштом, а заняття  для дітей-інвалідів безплатні.