Після урочистостей з нагоди випуску курсантів Навчального центру «Оршанець» Державної прикордонної служби України 114 випускників роз’їхалися по місцях проходження служби. Одержавши випускне свідоцтво, вони вже прибули в структурні підрозділи охорони державного кордону. Ці молоді люди склали військову присягу на вірність українському народові у присутності своїх батьків і дали клятву бути гідними охоронцями рідної землі. Перші кроки становлення вони пройшли в навчальному центрі, який є спадкоємцем славетної історії Гвардійського тяжкого танково-самохідного Оршанського орденів Суворова, Кутузова і Олександра Невського полку, який з честю пройшов через усю Велику Вітчизняну війну.

Нелегкі місяці навчання тепер позаду, а попереду — служба на найвідповідальніших ділянках державного кордону. Як запевняють випускники, вони сповнені гарячого прагнення надійно оберігати рубежі Батьківщини, як і їхні героїчні колеги, що показали приклади військової доблесті у боях на сході України. Варто зазначити, що серед нинішніх випускників — 31 жінка, яка навчалася за програмою «Молодший інспектор прикордонної служби».

Начальник Навчального центру Дмитро Коцеруба високо оцінив бойову підготовку та морально-вольові якості молодих прикордонників.