У швейцарському курортному містечку стартує ювілейний 45-й Всесвітній економічний форум, присвячений темі «Новий глобальний контекст». На ньому Президент Петро Порошенко сьогодні виступить із доповіддю. У межах заходу він планує обговорити зі всесвітньовідомими економістами, політиками та підприємцями ситуацію в Україні, зокрема подолання економічної кризи, залучення інвестицій та зовнішньополітичний вектор роботи.

За даними прес-служби Президента, вже заплановано зустрічі глави держави з Прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, Прем’єр-міністром Китайської Народної Республіки Лі Кецяном, директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард та генеральним секретарем Організації економічного співробітництва та розвитку Анхелем Гурріа (з ним вестиметься розмова про спільні проекти щодо боротьби з корупцією).

Петро Порошенко матиме зустрічі з керівниками приватних фондів та корпорацій, які планують інвестувати власні кошти в українську економіку. Зустрінеться Президент і з головними редакторами та журналістами провідних світових видань.