КОНТРОЛЬ. Провести додаткові перевірки екологічного та епідеміологічного стану курортних зон України доручив перший віце-прем’єр-міністр — міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв. У першу чергу це стосується узбережжя Чорного та Азовського морів. 

Як повідомляє прес-служба урядовця, особливий акцент необхідно зробити на дитячих установах. Серед іншого йдеться про перевірку дотримання встановлених санітарних правил і норм.

Аби не допустити повторення спалахів інфекційних хвороб, які мали місце останнім часом у кількох регіонах України, поставлена вимога проведення позачергових обов’язкових профілактичних медичних оглядів. Їх мають пройти працівники, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекцій.

Крім цього, перший віце-прем’єр-міністр дав низку додаткових доручень, що стосуються контролю за дотриманням правил пожежної безпеки на об’єктах соціального обслуговування населення, у дитячих оздоровчих та навчальних закладах, установах охорони здоров’я, а також у місцях проведення масових заходів.