У ківі міститься велика кількість антиоксидантів. А це означає, що цей зелений фрукт здатний впливати на роботу серця і судин.

8-тижневе випробування за участю 30 жінок і 13 чоловіків різного віку з дисліпідемією (порушенням співвідношення різних видів ліпідів у крові) дозволило експертам зробити висновки, що регулярне вживання ківі позитивно позначається на роботі серцево-судинної системи.

Так, 2-3 ківі в день знижують рівень поганого холестерину в крові, підвищують концентрацію хорошого, збільшують вміст вітамінів С та Е в організмі.

Більш ранні дослідження показували, що регулярне вживання ківі розріджує кров і є хорошою профілактикою внутрішньосудинних тромбозів.

Якщо у вас немає можливості кожен день радувати себе ківі, то можете замінити його звичайним аґрусом – найближчим родичем ківі, який володіє такими ж корисними властивостями.

U-News