Президент України Петро Порошенко має намір давати щотижня інтерв'ю в рамках концепції Суспільного телебачення, побудова якого можлива на базі Першого національного телеканалу.

Про це він заявив у своєму інтерв'ю Першому національному телеканалу, передає Укрінформ.

«Зараз дуже важливо перейти на нову модель спілкування з суспільством. Ми маємо доносити суспільству, уся влада, (і це моя вимога і до уряду, і до керівництва парламентської коаліції), доносити, пояснювати зміст реформ, зміст дій, розпочати конкретні кроки. І починати безумовно я б хотів саме з себе. Думаю, що зараз у нас будуть щотижневі інтерв'ю і думаю, що той формат дасть можливість суспільству не лише отримувати інформацію, а й ставити питання», – сказав він.

Президент також повідомив, що рішення про перше інтерв'ю Першому національному – «невипадкове»: «Ми маємо відродити авторитет, вплив, прозорість Першого національного. І я вважаю, що концепція створення суспільного телебачення буде сприяти цим поставленим завданням».

Відповідаючи на запитання, чи свідчить його перше інтерв'ю про те, що він підтримує створення Суспільного мовлення саме на базі цього телеканалу, Порошенко сказав: «Давайте це тлумачити саме так».